Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 09:40

Απούσα η ηγεσία του ΥΝΑ…

logoartc_fΤην απουσία της ηγεσία του Υπουργείου για μια ακόμα φορά καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ πραγματοποιήθηκε η  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Συλλόγου.

«Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος ΔΡΙΤΣΑΣ, ο Γραμματέας Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ ΜΑΡΟΥΠΗΣ Ευάγγελος ο οποίος μετέφερε χαιρετισμό της βουλευτού Διαμάντως  ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ.

Χαιρετισμό έστειλε και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης ΜΕΛΑΣ.

Επίσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων του χώρου της ναυτιλίας και συγκεκριμένα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΥΕΝ, της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΝΑΤ, του Συλλόγου Υπαλλήλων του Οίκου Ναύτου, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοηγών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Πλοηγικής Υπηρεσίας, του Σωματείου Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών ΟΛΠ Α.Ε., της Πανελλήνιας Ένωσης Κυβερνητών Πλοηγικής Υπηρεσίας και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Ε.Ν.

Ο Υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και οι Γενικοί Γραμματείς Αθανάσιος Μπούσιος και Αθανάσιος Χριστόπουλος για μία ακόμη φορά (μετά το Συνέδριο της ΠΟΥΕΝ στο οποίο επίσης δεν παρευρέθηκαν) απουσίασαν  επικαλούμενοι υπηρεσιακές υποχρεώσεις.   

Τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Γενικός Γραμματέας/ΛΛΠΝΕ την Τρίτη 28-01-2014 είχαν ενημερώσει μέλη του Δ.Σ. ότι θα παρευρεθούν στην εκδήλωση και οι προσκλήσεις σε όλους είχαν σταλεί μία εβδομάδα νωρίτερα.

Ο κ. Υπουργός μπορεί και παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις των «Φίλων της Αστυνομίας» όχι όμως στις εκδηλώσεις του προσωπικού του ΥΝΑ. Σημειώνουμε ότι ο Υπουργός δεν έστειλε στην εκδήλωση κανέναν εκπρόσωπό του, ούτε κάποιο γραπτό μήνυμα.

Χρησιμοποιώντας το πρόσχημα υπηρεσιακών υποχρεώσεων, απουσίασε και η Γενική Διευθύντρια αν και επίσης είχε ενημερωθεί έγκαιρα.

Στη σημερινή κατάσταση, που τα προβλήματα λόγω της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι τραγικά για όλους μας, μπορεί να φαίνεται υπερβολή ο σχολιασμός της απουσίας της πολιτικής ηγεσίας από μία εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα του Συλλόγου.

Επειδή όμως είναι ενταγμένη στη γενικότερη «ρατσιστική» αντιμετώπιση και στη απαξίωση  του πολιτικού προσωπικού από τον Υπουργό και τους Γενικούς Γραμματείς του ΥΝΑ, απαιτείται απάντηση.

Στο διάστημα της μέχρι σήμερα θητείας του Υπουργού, τα καθημερινά παραδείγματα διαχωρισμού του προσωπικού σε κατηγορίες είναι πάρα πολλά γιαυτό και ενδεικτικά αναφέρουμε τα παρακάτω:

1.    Αποφυγή συνάντησης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των πολιτικών υπαλλήλων. Τις τρεις φορές που αυτές πραγματοποιήθηκαν έγιναν μετά από κατάληψη του πέμπτου ορόφου.

2.    Προώθηση Οργανισμού «εν κρυπτώ»,  με διατάξεις εξοστρακισμού των πολιτικών υπαλλήλων από το ΥΝΑ και τη μετατροπή του από οικονομικό-παραγωγικό, σε στρατιωτικό.

3.    Προώθηση σχεδίου ΚΥΑ για τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών κατά παράβαση των διατάξεων των νόμων για να αποκλειστούν οι πολιτικοί υπάλληλοι από μία Διεύθυνση η οποία υπήρχε στο αρχικό σχέδιο και «χάθηκε» στο επόμενο.

4.    Πραγματοποίηση ετήσιων κρίσεων για το ένστολο προσωπικό και «πάγωμα»  εδώ και πέντε (05) χρόνια των κρίσεων για το πολιτικό προσωπικό.

5.    Πραγματοποίηση προσλήψεων για την κάλυψη των κενών του ένστολου προσωπικού και καμία πρόσληψη για το πολιτικό προσωπικό ακόμη και από τις ήδη εγκεκριμένες.

       
Όλα αυτά, δείχνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει επιλέξει να είναι Υπουργός σε ένα μέρος του προσωπικού, όπως άλλωστε επισήμανε και ο Πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος, σε σχέση με τα τελευταία τραγικά γεγονότα στο Φαρμακονήσι, που ρίχνουν βαριά σκιά πάνω στο Υπουργείο.


Ο Βαρβιτσιώτης μας βρήκε στο Υπουργείο και δεν τον βρήκαμε.

Θα είμαστε εδώ, όσο και αν δεν το θέλει και όταν θα έχει φύγει.

Θα μας βρίσκει πάντοτε μπροστά του και δεν θα του κάνουμε τη χάρη να μπούμε στη γωνία. Και δεν ξεχνούμε.     

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε την αποχή από την εκδήλωση της 31-01-2014 και επιστρέφει την πρόσκληση στον κ. Βαρβιτσιώτη.»

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Καταγγελίες για
υπερτιμολόγηση και
ανταγωνιστικότητα εκ μέρους
της ΟΛΠ Α.Ε»
 
 Επέκταση Ακτοπλοϊκής
Σύνδεσης Πειραιάς -
Μεθάνων
 
Διαπαραταξιακή στήριξη
στις προτάσεις Π. Κόκκαλη 

«Το Υπ.  Ανάπτυξης, ο κ.
Πατούλης, τα έργα που
διαλύονται και ένα γήπεδο
στον αέρα»
 

Γεγονότα

«Τέλος χρόνου» του Βασίλη
Μούτσογλου

Europe Direct Piraeus

O Οργανισμός Λιμένος
Ελευσίνας μέλος της
HELMEPA

Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. στην
85η ΔΕΘ

EMBARK - The Series «Η
περιπέτεια μας περιμένει»

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

16 Οκτωβρίου 2021, 18.52
Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Κορυδαλλό
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πειραιά...
15 Οκτωβρίου 2021, 18.47
ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική συγκέντρωση με τον Θ. Δρίτσα στην Αίγινα
Η Οργάνωση Μελών Σύριζα -Προοδευτική...
15 Οκτωβρίου 2021, 00.00
«Η επιτελική ανικανότητα ανησυχεί. Και που να μπει και ο χειμώνας…»
Επίσκεψη των βουλευτών Β3ʼ Νότιου Τομέα...

Ναυτιλία

15 Οκτωβρίου 2021, 18.49
«Η σημασία των θαλάσσιων μεταφορών»
Την τεράστια σημασία των θαλάσσιων...
14 Οκτωβρίου 2021, 18.23
«Νέα επαίσχυντη τροπολογία για τις συνθέσεις στα ποντοπόρα πλοία»
Καταγγελία της ΠΕΝΕΝ:    Η κυβέρνηση...
12 Οκτωβρίου 2021, 18.40
O Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας  μέλος της HELMEPA
Στο δίκτυο των υποστηρικτικών μελών...

Πειραιάς