Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 10:35

Η πολιτική ηγεσία απουσιάζει… από τους ναυτεργάτες

logoartc_fΗ εκδήλωση της ΠΕΝΕΝ για την κοπή πίτας του 2014 έγινε στην αίθουσα Συνελεύσεων και εκδηλώσεων της ΠΝΟ στον Πειραιά.

Στη σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος εξέφρασε τις ευχές του στον κλάδο και σε όλο τον Ναυτεργατικό κόσμο για το νέο έτος το 2014.

Σημείωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι στην στεριά και την θάλασσα αντιμετωπίζουν μια καταιγίδα προβλημάτων, ιδιαίτερα τα τελευταία 3,5 χρόνια που η χώρα εντάχθηκε στον μηχανισμό στήριξης και υπέγραψε τις δανειακές συμβάσεις με την τρόικα και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε αποδεικνύονται βάρβαρες και καταστροφικές για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των Ναυτεργατών, των Συνταξιούχων και όλων των άλλων μικρομεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Ανέφερε επιγραμματικά την συντριβή που έχει υποστεί το εργατικό δίκαιο, οι ΣΣΕ, οι εργασιακές σχέσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η κοινωνική πρόνοια, η υγεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η παιδεία, η απασχόληση καθώς και το άθλιο και άγριο χαράτσωμα σε μισθούς, συντάξεις και ακίνητα.

Υπογράμμισε την ανάγκη η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι να συστρατευθούν στην ανάγκη δημιουργίας ενός παλλαϊκού μετώπου, να αντισταθούν οργανωμένα, αγωνιστικά και μαχητικά για την ανατροπή αυτής της καταστροφικής πολιτικής.

Είναι η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική για τους εργαζόμενους προκειμένου να βάλουν τέλος στα αντιλαϊκά μνημόνια και να απαλλαγεί η χώρα μας από την εποπτεία της τρόικα και της κυβέρνησης που υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου .

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ σχολίασε την απουσία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΝΑ – είχε προσκληθεί χωρίς να παραστεί κανείς - ότι ο ΥΝΑ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και οι Γενικοί Γραμματείς του επιλέγουν το ακροατήριό τους να τους είναι αρεστό που κατά κανόνα είναι οι δεξιώσεις, οι εκδηλώσεις και οι συσκέψεις με τον εφοπλιστικό κόσμο, αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι ούτε είχαν ούτε έχουν την παραμικρή σχέση με τον Ναυτεργατικό κόσμο, τα προβλήματα, τις αγωνίες και την ανασφάλεια που έχουν περιέλθει από τις εφοπλιστόδουλες πολιτικές τους.

Στην κατάμεστη αίθουσα παραβρέθηκαν δεκάδες μέλη εν ενεργεία και απόμαχοι της ΠΕΝΕΝ ενώ προσκλήθηκαν και παρέστησαν οι παρακάτω:

Λαφαζάνης Παναγιώτης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Β΄ περιφέρειας Πειραιά, ο Βουλευτής της Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, ο Νίκος Συρμαλένιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική περιφέρεια Κυκλάδων, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Β΄ Πειραιά Βαμβακά Ευγενία, Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά καθώς και μέλη της Γραμματείας του τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Α΄ Πειραιά Παναγιώτης Μελάς, από το ΠΑΣΟΚ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Σπύρος Βογιατζής, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, Ο Υπαρχηγός του Λ.Σ Κωνσταντίνος Κουνουγέρης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Σαρηγιάννης Γιώργος, ο Διευθυντής Ναυτικής Εργασίας του ΥΝΑ Ρεΐζης Δρόσος, ο Διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κ.Λ. Πειραιά Σαβιολίδης Κωνσταντίνος, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Πειραιά Νίκος Ξουράφης, η Πρόεδρος της ΠΟΥΕΝ Ζωή Πεντότη, μέλη του Προεδρείου της ΟΜΥΛΕ, το Προεδρείο του Σωματείου «ΑΡΓΩ».

Επίσης συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι Ναυτιλιακών, Ναυτεργατικών και Εργατικών Σωματείων του Πειραιά και οργανώσεων των Συνταξιούχων Ναυτικών. Επίσης εκπρόσωποι πολλών Ναυτιλιακών εταιριών.

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Άμεση επιστροφή της
εκπαιδευτικού στο 10ο
Δημοτικό Σχολείο
Κορυδαλλού»
 
«Εμβόλια για τον λαό
της Παλαιστίνης»

«Πρόχειρες και επικίνδυνες
οι κυβερνητικές ρυθμίσεις
για την πλοηγική υπηρεσία»

«Αστικοί μύθοι και καιρός
να ξυπνήσουμε»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«Το ταξίδι της ζωής μας»

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

28 Ιανουαρίου 2021, 00.00
ΣΥΡΙΖΑ: Υποβαθμίζεται η δημόσια πλοηγική υπηρεσία
Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής...
26 Ιανουαρίου 2021, 21.02
«Απειλή και δίωξη κατά γονέων και μαθητών στην Ιωνίδειο»
Κατάθεση ΑΝΑΦΟΡΑΣ  της επιστολής των...
26 Ιανουαρίου 2021, 10.51
«Εμβόλια για τον λαό της Παλαιστίνης»
Εμβόλια για την Παλαιστίνη ζήτησε ο Π....

Ναυτιλία

28 Ιανουαρίου 2021, 00.51
Νέα 48ωρη απεργία του προσωπικού της Πλοηγικής Υπηρεσίας
Την προκήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής...
27 Ιανουαρίου 2021, 17.56
ΠΕΝΕΝ: Σε κίνδυνο η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:    Κυβέρνηση Ν.Δ -...

Πειραιάς

27 Ιανουαρίου 2021, 17.53
Θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία των πολιτών
Ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί για την...
27 Ιανουαρίου 2021, 17.43
«Επιτακτική ανάγκη απομάκρυνσης των επικίνδυνων βιομηχανικών εγκαταστάσεων»
Ανακοίνωση – Απόφαση της  Νομαρχιακής...
27 Ιανουαρίου 2021, 17.38
Πειραιάς: Μάσκες προστασίας στα παιδιά των νηπιαγωγείων
Διανεμήθηκαν 1.500 μάσκες προστασίας...