Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 10:26

Το ΕΒΕΠ παρακολουθεί με ικανοποίηση τις κυβερνητικές προσπάθειες!

logoartc_fΤην ώρα που οι επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα βάζουν καθημερινά λουκέτο και εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής τα τελευταία τέσσερα  χρόνια  στην  ν/ζώνη  δεν κινείται τίποτα η Διοίκηση του ΕΒΕΠ αναφέρει: .Με ικανοποίηση παρακολουθούμε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, με νομοθετικές πρωτοβουλίες και αλλαγή της ναυτιλιακής πολιτικής, να λειάνει το μέχρι πρότινος «ανώμαλο» έδαφος,

Κατά τα άλλα με επιστολές του στον Υπουργό και Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Ε. Βενιζέλο και κ. Δ. Κούρκουλα, στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μ. Βαρβιτσιώτη και στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, εν όψει και της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., προτείνει τη διοργάνωση συνεδρίου και εκδηλώσεων, υπό την αιγίδα του Ε.Β.Ε.Π. και των εν λόγω Υπουργείων, όπου θα παρουσιαστούν προτάσεις για τα καίριας σημασίας ζητήματα της Ναυπηγοεπισκευής και της Κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Είναι πλέον ευρέως παραδεκτό πως η πολυπόθητη ανάπτυξη στη Χώρα θα ξεκινήσει από τη θάλασσα και θα «αγκυροβολήσει» στα λιμάνια μας για ναυτιλιακές επενδύσεις και εισροή συναλλάγματος, στην Ελλάδα.

Παρά τις όποιες προσπάθειες, στο χώρο της ναυτιλίας και των παραναυτιλιακών κλάδων, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα των οποίων η άμεση επίλυση, ξεπερνά τις εθνικές μας δυνάμεις, αλλά η τυχόν αντιμετώπισή τους θα επιφέρει ανυπολόγιστα οικονομικά οφέλη.

Το Ε.Β.Ε.Π., Επιμελητήριο της πόλης στην οποία ανήκει το μεγαλύτερο και με τεράστιες δυνατότητες και προοπτική λιμάνι τόσο της Χώρας όσο και της Μεσογείου, θεωρεί πως με τη συγκυρία της ανάληψης από την Ελλάδα της Προεδρίας της Ε.Ε., παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποτυπωθούν και προωθηθούν τα ζητήματα της ναυτιλίας με τον πλέον ενδεδειγμένο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ενδεικτικά, επικεντρωνόμαστε σε τρείς τομείς της λιμενικής δραστηριότητας, κρίσιμους για την Εθνική οικονομική μας ανασυγκρότηση, για τους οποίους είτε η βιωσιμότητα τους βρίσκεται σε οριακό σημείο, είτε διαβλέπονται σημαντικοί κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στη λειτουργία των Ναυπηγείων και της Ελληνικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της Κρουαζιέρας στη Χώρα.

Αφού εκφράσουμε τις ευχές μας για καλή επιτυχία στο δύσκολο αλλά και αυξημένης ευθύνης έργο σας για τους επόμενους έξι μήνες, θα επιθυμούσαμε να διοργανώσουμε ένα συνέδριο – εκδήλωση, υπό την αιγίδα των Υπουργείων σας, όπου θα παραστούν εκπρόσωποι των ανωτέρω κλάδων, οι οποίοι θα επικοινωνήσουν με σαφήνεια τα ζωτικής σημασίας προβλήματα, καθώς και τους διαβλεπόμενους κινδύνους που χρήζουν άμεσης - Ευρωπαϊκού επιπέδου - αντιμετώπισης και αφορούν στα Ναυπηγεία, τη Ναυπηγική Βιομηχανία και την Κρουαζιέρα, έτσι ώστε να διαμορφωθούν από εσάς οι Εθνικές μας θέσεις και να δρομολογηθούν οι βέλτιστες λύσεις. Η θάλασσα αποτελεί για την Ελλάδα συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο μέχρι στιγμής δεν αξιοποιείται στο έπακρο, ώστε να της αποφέρει την μέγιστη προστιθέμενη αξία. Μια προσδοκώμενη «Ευρωπαϊκή λύση» σε ένα μικρό αριθμό καίριων ζητημάτων, θα εκτοξεύσει την αποδοτικότητά της, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.»

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Μοχλός ανάπτυξης τα
ελληνικά λιμάνια»
 
«Τα θρησκευτικά δεν είναι
πλέον μάθημα αλλά κατήχηση»

«Το κοντέινερ στα Εξάρχεια
και η καθαριότητα στα
αστυνομικά τμήματα»

«Ντελίριο χυδαίου
αντικομμουνισμού»

Γεγονότα

Έρχονται οι  STOMP έτσι όπως δεν
τους έχετε ξαναδεί!!!!

Ανακατασκευή του Ειδικού
Σχολικού Συγκροτήματος
Ραφήνας από τα 
Ελληνικά Πετρέλαια

Ο Πολιτιστικός
Σεπτέμβρης στον
Κορυδαλλό

podosfairiki_synerg.logo1
«Συνεργασία του
Πανεπιστημίου Frederick
με την Ένωση Ελλήνων
Ποινικολόγων και
Μαχόμενων Δικηγόρων»

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

20 Σεπτεμβρίου 2019, 23.48
«Ντελίριο χυδαίου αντικομμουνισμού»
Αποφασιστική απάντηση στο ντελίριο...
20 Σεπτεμβρίου 2019, 19.45
«Τα θρησκευτικά δεν είναι πλέον μάθημα αλλά κατήχηση»
«Η απόφαση του ΣτΕ καταργεί ολόκληρη...
20 Σεπτεμβρίου 2019, 19.42
«Το κοντέινερ στα Εξάρχεια και η καθαριότητα στα αστυνομικά τμήματα»
«Φαντάζομαι πως κι η καθαριότητα των...

Ναυτιλία

23 Σεπτεμβρίου 2019, 18.14
Συνάντηση του Υπ. Ναυτιλίας για τα υδατοδρόμια
Ενημερωτική συνάντηση...
22 Σεπτεμβρίου 2019, 00.00
Δεμένα τα πλοία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου
Έναρξη απεργίας 24/9/2019 ώρα 6.00 π.μ  -  Λήξη 25/9/2019 ώρα 6.00...
20 Σεπτεμβρίου 2019, 23.52
«Μοχλός ανάπτυξης τα ελληνικά λιμάνια»
Στις επενδυτικές προοπτικές που...

Πειραιάς

24 Σεπτεμβρίου 2019, 00.20
Τα νέα Δ.Σ. στον Ο.Π.Α.Ν. την ΚΟ.Δ.Ε.Π. και την ΔΗ.ΡΑ.Π.
Τα νέα μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια...
23 Σεπτεμβρίου 2019, 00.00
Οι πρωταθλητές του Πανελληνίου Ανοιχτής Θαλάσσης ORC 2019
Mετά από τέσσερις ημέρες έντονων...
22 Σεπτεμβρίου 2019, 23.57
Αστυνομική επιχείρηση για το παρεμπόριο στον Πειραιά
Ειδική επιχειρησιακή δράση για την...