Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 10:26

Το ΕΒΕΠ παρακολουθεί με ικανοποίηση τις κυβερνητικές προσπάθειες!

logoartc_fΤην ώρα που οι επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα βάζουν καθημερινά λουκέτο και εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής τα τελευταία τέσσερα  χρόνια  στην  ν/ζώνη  δεν κινείται τίποτα η Διοίκηση του ΕΒΕΠ αναφέρει: .Με ικανοποίηση παρακολουθούμε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, με νομοθετικές πρωτοβουλίες και αλλαγή της ναυτιλιακής πολιτικής, να λειάνει το μέχρι πρότινος «ανώμαλο» έδαφος,

Κατά τα άλλα με επιστολές του στον Υπουργό και Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Ε. Βενιζέλο και κ. Δ. Κούρκουλα, στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μ. Βαρβιτσιώτη και στον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, εν όψει και της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε., προτείνει τη διοργάνωση συνεδρίου και εκδηλώσεων, υπό την αιγίδα του Ε.Β.Ε.Π. και των εν λόγω Υπουργείων, όπου θα παρουσιαστούν προτάσεις για τα καίριας σημασίας ζητήματα της Ναυπηγοεπισκευής και της Κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής:

«Είναι πλέον ευρέως παραδεκτό πως η πολυπόθητη ανάπτυξη στη Χώρα θα ξεκινήσει από τη θάλασσα και θα «αγκυροβολήσει» στα λιμάνια μας για ναυτιλιακές επενδύσεις και εισροή συναλλάγματος, στην Ελλάδα.

Παρά τις όποιες προσπάθειες, στο χώρο της ναυτιλίας και των παραναυτιλιακών κλάδων, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα των οποίων η άμεση επίλυση, ξεπερνά τις εθνικές μας δυνάμεις, αλλά η τυχόν αντιμετώπισή τους θα επιφέρει ανυπολόγιστα οικονομικά οφέλη.

Το Ε.Β.Ε.Π., Επιμελητήριο της πόλης στην οποία ανήκει το μεγαλύτερο και με τεράστιες δυνατότητες και προοπτική λιμάνι τόσο της Χώρας όσο και της Μεσογείου, θεωρεί πως με τη συγκυρία της ανάληψης από την Ελλάδα της Προεδρίας της Ε.Ε., παρουσιάζεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποτυπωθούν και προωθηθούν τα ζητήματα της ναυτιλίας με τον πλέον ενδεδειγμένο και αποτελεσματικό τρόπο.

Ενδεικτικά, επικεντρωνόμαστε σε τρείς τομείς της λιμενικής δραστηριότητας, κρίσιμους για την Εθνική οικονομική μας ανασυγκρότηση, για τους οποίους είτε η βιωσιμότητα τους βρίσκεται σε οριακό σημείο, είτε διαβλέπονται σημαντικοί κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στη λειτουργία των Ναυπηγείων και της Ελληνικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της Κρουαζιέρας στη Χώρα.

Αφού εκφράσουμε τις ευχές μας για καλή επιτυχία στο δύσκολο αλλά και αυξημένης ευθύνης έργο σας για τους επόμενους έξι μήνες, θα επιθυμούσαμε να διοργανώσουμε ένα συνέδριο – εκδήλωση, υπό την αιγίδα των Υπουργείων σας, όπου θα παραστούν εκπρόσωποι των ανωτέρω κλάδων, οι οποίοι θα επικοινωνήσουν με σαφήνεια τα ζωτικής σημασίας προβλήματα, καθώς και τους διαβλεπόμενους κινδύνους που χρήζουν άμεσης - Ευρωπαϊκού επιπέδου - αντιμετώπισης και αφορούν στα Ναυπηγεία, τη Ναυπηγική Βιομηχανία και την Κρουαζιέρα, έτσι ώστε να διαμορφωθούν από εσάς οι Εθνικές μας θέσεις και να δρομολογηθούν οι βέλτιστες λύσεις. Η θάλασσα αποτελεί για την Ελλάδα συγκριτικό πλεονέκτημα το οποίο μέχρι στιγμής δεν αξιοποιείται στο έπακρο, ώστε να της αποφέρει την μέγιστη προστιθέμενη αξία. Μια προσδοκώμενη «Ευρωπαϊκή λύση» σε ένα μικρό αριθμό καίριων ζητημάτων, θα εκτοξεύσει την αποδοτικότητά της, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.»

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Απόφαση- σταθμός για την
προστασία του θαλασσίου
περιβάλλοντος» 
 
Eπιστολή πατέρα Κατσούλη
στον Αυγενάκη 

Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά

"Όχι κομματικές παρεμβάσεις
στη Δημόσια Διοίκηση"

Γεγονότα

Κομβικός ο ρόλος της
“ASPROFOS Engineering” …

Σημαντική διάκριση για τη
Celestyal Cruises

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

18 Ιουλίου 2019, 14.51
«Το καλύτερο δώρο σε φοροφυγάδες και λαθρέμπορους !»
Δήλωση του  Τρύφωνα Αλεξιάδη,...
18 Ιουλίου 2019, 10.10
Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης έδωσε ο...
18 Ιουλίου 2019, 00.00
Έπεσαν (και οι τελευταίες) μάσκες της ΝΔ για τις Πρέσπες
Πριν από έξι μήνες, στις 25 Ιανουαρίου, ο...

Ναυτιλία

18 Ιουλίου 2019, 10.03
Ο ΟΛΘ … στον Πειραιά
Με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα...
17 Ιουλίου 2019, 22.38
Συνάντηση ΠΝΟ – ΥΝΑ: «Καμιά αυταπάτη - Καμιά ολιγωρία…»
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ για τη συνάντηση...
10 Ιουλίου 2019, 14.53
«Σημαντικά αποτελέσματα στο χώρο της Ναυτιλίας»
Δήλωση παραίτησης από τη θέση του...

Πειραιάς

17 Ιουλίου 2019, 22.42
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μικρολίμανο λόγω έργων
Ξεκίνησαν τα προαπαιτούμενα έργα της...
13 Ιουλίου 2019, 10.57
Πρόσβαση για άτομα με αναπηρία στα Βοτσαλάκια
Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε το σύστημα...
12 Ιουλίου 2019, 17.26
Οι Δικηγόροι του Πειραιά κατά της «Ελληνικής Λύσης»
Ανακοίνωση του Δικηγορικού...