Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 16:44

Άμεσος κίνδυνος για το πλήρωμα του «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α»

logoartc_fΣε σοβαρό κίνδυνο τέθηκε η ζωή των Ναυτεργατών του Ε/Γ – Ο/Γ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» που ως γνωστό παραμένει από τις αρχές Σεπτέμβρη 2013 στο λιμάνι της Ραφήνας εγκαταλειμμένο από την πλοιοκτήτρια εταιρεία του Αλ. Αγούδημου.

Συγκεκριμένα στις 2/12/2013 έσπασαν δύο κάβοι του πλοίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, το ίδιο επανελήφθη σήμερα 3/12/2013 με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των Ναυτικών που διαμένουν εντός του πλοίου απλήρωτοι από 6 έως 10 μήνες.

Η ΠΕΝΕΝ καταγγέλλει:

«Το πλοίο είναι εγκαταλειμμένο και οι συνθήκες για τους Ναυτικούς δεν είναι μόνο τραγικές που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά και επικίνδυνες για όσους διαμένουν στο πλοίο.

Σημειώνουμε ότι ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας με εξώδικό του προς την Πλοιοκτήτρια Ναυτιλιακή εταιρεία και κοινοποίηση στον Υπουργό Μ. Βαρβιτσιώτη και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΝΑ που επιδόθηκε στις 11/11/2013 θέτει θέμα άμεσης απομάκρυνσης του πλοίου και της μετακίνησής του σε αγκυροβόλιο καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια του πληρώματος, του ίδιου του πλοίου, της ρύπανσης του περιβάλλοντος και της πρόκλησης ναυτικού ατυχήματος ή και ναυαγίου.

Παρ’ όλα αυτά η πλοιοκτήτρια εταιρεία προκλητικά κωφεύει μπροστά στον κίνδυνο που διαγράφεται για την ζωή του πληρώματος και του πλοίου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός της αδράνειας του ΥΝΑ και της αδιαφορίας που επιδεικνύει μπροστά στον κίνδυνο να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα την στιγμή που έχει λάβει γνώση της εξώδικης πρόσκλησης του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας και ακόμη δεν έχει πράξει τα προβλεπόμενα από την υφιστάμενη νομοθεσία.

Θεωρούμε ότι κάθε ώρα καθυστέρησης εντείνει τους κινδύνους που αναφέρουμε πιο πάνω και καθιστά τον Υπουργό Ν.Α υπεύθυνο ηθικά και πολιτικά για την πρόκληση του οποιουδήποτε ατυχήματος στο πλοίο.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ

Στο μεταξύ ο λαλίστατος Υπουργός Ν.Α Μ. Βαρβιτσιώτης στις 14/11/2013 με δηλώσεις του στα ΜΜΕ ανακοίνωσε ότι άμεσα οι Ναυτικοί θα εισπράξουν τους 3 μισθούς (βασικούς μισθούς) όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία από το ΝΑΤ. Το ποσό αυτό αποτελεί μόνο ένα πολύ μικρό μέρος των δεδουλευμένων αποδοχών των 56 Ναυτικών του πλοίου.

Είμαστε ήδη στις 3/12/2013 και ακόμη δεν έχει συνταχθεί και υπογραφεί το έγγραφο προκειμένου να αποσταλεί στο ΝΑΤ για να υλοποιηθεί η σχετική απόφαση.

Οι Ναυτικοί βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και βιώνουν το γραφειοκρατικό μεγαλείο των υπηρεσιών του ΥΝΑ στις πλάτες τους και αντιλαμβάνονται πλήρως πόσο αυτές οι υπηρεσίες εξυπηρετούν τον Πολίτη και τον Έλληνα Ναυτικό για πολλοστή φορά….

Απαιτούμε την άμεση υπογραφή της απόφασης της 3μελούς επιτροπής και την επείγουσα αποστολή της στο ΝΑΤ ώστε να συνέλθει το Δ.Σ του Ταμείου για να αποφασίσει την έγκριση της σχετικής δαπάνης. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση και ολιγωρία είναι απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη.»

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

 

«Kυβέρνηση που νοιάζεται
 για τον εαυτό της και πολύ
λιγότερο για τους ανθρώπους»
 
Ομολογία Βορίδη…

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης
έχασε την μάχη με τον κορονοϊό

«Ερασιτεχνικός αθλητισμός
ώρα μηδέν!»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«μπλε λουλούδι – αναμνήσεις
από το 2048»

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

16 Ιανουαρίου 2021, 22.01
Τρ. Αλεξιάδης: Ρουσφέτια και στα εμβόλια ;
Να δώσει απαντήσεις η κυβέρνηση για το...
14 Ιανουαρίου 2021, 19.45
Ομολογία Βορίδη…
Στην παραδοχή του υπουργού...

Ναυτιλία

16 Ιανουαρίου 2021, 21.47
Πιστοποίηση του «Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας»
Πιστοποίηση ISO/IEC 27001:2013 του «Οργανισμού...
14 Ιανουαρίου 2021, 00.00
CelestyalCruises: Η πρώτη κρουαζιέρα του 2021 θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου
Η CelestyalCruises ανακοινώνει νέα ημερομηνία...
12 Ιανουαρίου 2021, 22.27
Διαρροή πλοίων από το Εθνικό Νηολόγιο
Πρωτοβουλίες του Υπουργείου...

Πειραιάς

16 Ιανουαρίου 2021, 21.55
«Φασισμός και Λογοτεχνία»
Σε άλλη μια διαδικτυακή βραδιά μάς...
15 Ιανουαρίου 2021, 19.42
«Αδυναμία καταβολής των υποχρεώσεων» για τους εμπόρους
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, στα...
15 Ιανουαρίου 2021, 00.00
«Πειραιάς για όλους»: Οι άστεγοι στο λιμάνι κινδυνεύουν
Δήλωση του Νίκου Μπελαβίλα για τους...