Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 10:49

«Αγώνας για σύγχρονο Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου»

logoartc_fΗ έναρξη του 13ου συνεδρίου της ΠΟΥΕΝ πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα αλλά και στους φορείς της ναυτιλίας. Η μείωση των εισοδημάτων,  ο αποδεκατισμός των υπηρεσιών εξαιτίας των διαθεσιμοτήτων  και γενικά η απόσυρση του κράτους από τη δημόσια σφαίρα καθώς και η προσπάθεια επιστροφής των φορέων της ναυτιλίας σε οργανωτικά σχήματα του παρελθόντος αποτελούν ανοιχτές προκλήσεις για το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα στο χώρο της ναυτιλίας.  Σε αυτές τις προκλήσεις θα δώσουν απαντήσεις οι εργαζόμενοι  συσπειρωμένοι γύρω από την Ομοσπονδία και τα πρωτοβάθμια σωματεία σε κοινούς αγώνες με τους εργαζόμενους στη ναυτιλία και στο δημόσιο τομέα. Την κοινή πρόθεση για κοινούς αγώνες επιβεβαίωσε κατά την ημέρα έναρξης του συνεδρίου η παρουσία και οι ομιλίες εκπροσώπων εργαζομένων από το χώρο της ναυτεργασίας και της λιμενεργασίας καθώς και εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ, ενώ  σημαντική επίσης ήταν η παρουσία και η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΕΠΛΣ.

Την έναρξη του συνεδρίου επίσης τίμησαν με την παρουσία τους και τις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ – Α Πειραιά), Κώστας Τριαντάφυλλος (ΠΑΣΟΚ – Χίου), Παναγιώτης Μελάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες –  Α Πειραιά), Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ – Α Πειραιά) και Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ – Β Πειραιά). Στο συνέδριο της Ομοσπονδίας δεν παρέστη ο Υπουργός Ναυτιλίας καθώς και κανένας εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Ο Υπουργός δήλωσε στους εργαζόμενους ότι έλαβε ανήμερα της εκδήλωσης την πρόσκληση γεγονός που δεν του επέτρεψε να παραστεί λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεων. Σημειώνεται ότι η πρόσκληση είχε σταλεί εγκαίρως.

Το 13ο συνέδριο της ΠΟΥΕΝ έθεσε και τους στόχους της Ομοσπονδίας για την επόμενη διετία στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και στους εποπτευόμενους φορείς στην κατεύθυνση ενός σύγχρονου διοικητικού φορέα της ναυτιλίας μέσα από την πάλη για:

Την ανατροπή των πολιτικών της κυβέρνησης για διαθεσιμότητες – απολύσεις στην Κεντρική Υπηρεσία και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΑΤ – Οίκος Ναύτου – ΓΕΝΕ)

Την κατάρτιση του Οργανισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στην κατεύθυνση ενός Υπουργείου Οικονομικού – Αναπτυξιακού με αποστρατιωτικοποίηση των αντίστοιχων Υπηρεσιών

Την αποτροπή της στρατιωτικοποίησης των Οίκου Νάυτου – ΓΕΝΕ και την ύπαρξη σύγχρονων δομών στην υπηρεσία των ναυτικών.

Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την Πλοηγική Υπηρεσία, τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και την Κεντρική Υπηρεσία.  

Οι διαδικασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΠΟΥΕΝ καθώς και του εκπροσώπου της ΠΟΥΕΝ στο Συνέδριο της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Η διαδικασία συγκρότησης του νέου ΔΣ πραγματοποιήθηκε, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί την 13η Νοεμβρίου 2013 και στη συνέχεια ακολούθησε και ολοκληρώθηκε η πιστοποίηση της ΠΟΥΕΝ στην ΑΔΕΔΥ, ούτως ώστε συμμετάσχει ο εκπρόσωπος μας στο Συνέδριο της.

Ελπίζουμε το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ να αποτελέσει αφετηρία για τη συγκρότηση ενός ενιαίου συνδικαλιστικού κινήματος ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, μαχητικού και με προοπτική στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Κράτους, των κοινωνικών δομών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Άμεση επιστροφή της
εκπαιδευτικού στο 10ο
Δημοτικό Σχολείο
Κορυδαλλού»
 
«Εμβόλια για τον λαό
της Παλαιστίνης»

«Πρόχειρες και επικίνδυνες
οι κυβερνητικές ρυθμίσεις
για την πλοηγική υπηρεσία»

«Αστικοί μύθοι και καιρός
να ξυπνήσουμε»
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

«μπλε λουλούδι – αναμνήσεις
από το 2048»

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

«ΤΑΤΛΙΝ: ΜΝΗΜΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΙΙΙη ΔΙΕΘΝΗ»
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

26 Ιανουαρίου 2021, 10.51
«Εμβόλια για τον λαό της Παλαιστίνης»
Εμβόλια για την Παλαιστίνη ζήτησε ο Π....
24 Ιανουαρίου 2021, 21.36
Επιβολή προστίμων τώρα και στους μαθητές…
Αντιμέτωποι με χρηματικό πρόστιμο θα...
21 Ιανουαρίου 2021, 22.25
ΕΣΗΕΑ: Τώρα και “οριοθέτηση” των δημοσιογράφων
Επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό...

Ναυτιλία

25 Ιανουαρίου 2021, 00.00
«Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης υδατοδρομίων στα Διαπόντια νησιά»
Κατατέθηκαν στις 25 Ιανουαρίου 2021 οι...
22 Ιανουαρίου 2021, 21.00
O νέος Πρόεδρος της CLIA
Ο PierfrancescoVago, Επίτιμος Πρόεδρος της MSC Cruises,...

Πειραιάς

25 Ιανουαρίου 2021, 19.49
Συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα λειτουργίας στο Δήμο Πειραιά
Με απόφαση του Δήμου Πειραιά...
25 Ιανουαρίου 2021, 00.00
«Στο 50% οι τιμές και ο τζίρος την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων»
Το τμήμα μελετών του Εμπορικού και...
23 Ιανουαρίου 2021, 00.50
«Ισολογισμός του 2019 ή ο χορός των αδιάθετων δεκάδων εκατομμυρίων»
του Δημήτρη Γκερλέ   Την έγκριση του...