Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 10:49

«Αγώνας για σύγχρονο Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου»

logoartc_fΗ έναρξη του 13ου συνεδρίου της ΠΟΥΕΝ πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα αλλά και στους φορείς της ναυτιλίας. Η μείωση των εισοδημάτων,  ο αποδεκατισμός των υπηρεσιών εξαιτίας των διαθεσιμοτήτων  και γενικά η απόσυρση του κράτους από τη δημόσια σφαίρα καθώς και η προσπάθεια επιστροφής των φορέων της ναυτιλίας σε οργανωτικά σχήματα του παρελθόντος αποτελούν ανοιχτές προκλήσεις για το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα στο χώρο της ναυτιλίας.  Σε αυτές τις προκλήσεις θα δώσουν απαντήσεις οι εργαζόμενοι  συσπειρωμένοι γύρω από την Ομοσπονδία και τα πρωτοβάθμια σωματεία σε κοινούς αγώνες με τους εργαζόμενους στη ναυτιλία και στο δημόσιο τομέα. Την κοινή πρόθεση για κοινούς αγώνες επιβεβαίωσε κατά την ημέρα έναρξης του συνεδρίου η παρουσία και οι ομιλίες εκπροσώπων εργαζομένων από το χώρο της ναυτεργασίας και της λιμενεργασίας καθώς και εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ, ενώ  σημαντική επίσης ήταν η παρουσία και η τοποθέτηση του προέδρου της ΠΟΕΠΛΣ.

Την έναρξη του συνεδρίου επίσης τίμησαν με την παρουσία τους και τις τοποθετήσεις τους οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ – Α Πειραιά), Κώστας Τριαντάφυλλος (ΠΑΣΟΚ – Χίου), Παναγιώτης Μελάς (Ανεξάρτητοι Έλληνες –  Α Πειραιά), Μαρία Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ – Α Πειραιά) και Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ – Β Πειραιά). Στο συνέδριο της Ομοσπονδίας δεν παρέστη ο Υπουργός Ναυτιλίας καθώς και κανένας εκπρόσωπος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Ο Υπουργός δήλωσε στους εργαζόμενους ότι έλαβε ανήμερα της εκδήλωσης την πρόσκληση γεγονός που δεν του επέτρεψε να παραστεί λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεων. Σημειώνεται ότι η πρόσκληση είχε σταλεί εγκαίρως.

Το 13ο συνέδριο της ΠΟΥΕΝ έθεσε και τους στόχους της Ομοσπονδίας για την επόμενη διετία στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και στους εποπτευόμενους φορείς στην κατεύθυνση ενός σύγχρονου διοικητικού φορέα της ναυτιλίας μέσα από την πάλη για:

Την ανατροπή των πολιτικών της κυβέρνησης για διαθεσιμότητες – απολύσεις στην Κεντρική Υπηρεσία και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΑΤ – Οίκος Ναύτου – ΓΕΝΕ)

Την κατάρτιση του Οργανισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στην κατεύθυνση ενός Υπουργείου Οικονομικού – Αναπτυξιακού με αποστρατιωτικοποίηση των αντίστοιχων Υπηρεσιών

Την αποτροπή της στρατιωτικοποίησης των Οίκου Νάυτου – ΓΕΝΕ και την ύπαρξη σύγχρονων δομών στην υπηρεσία των ναυτικών.

Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την Πλοηγική Υπηρεσία, τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και την Κεντρική Υπηρεσία.  

Οι διαδικασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΠΟΥΕΝ καθώς και του εκπροσώπου της ΠΟΥΕΝ στο Συνέδριο της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Η διαδικασία συγκρότησης του νέου ΔΣ πραγματοποιήθηκε, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί την 13η Νοεμβρίου 2013 και στη συνέχεια ακολούθησε και ολοκληρώθηκε η πιστοποίηση της ΠΟΥΕΝ στην ΑΔΕΔΥ, ούτως ώστε συμμετάσχει ο εκπρόσωπος μας στο Συνέδριο της.

Ελπίζουμε το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ να αποτελέσει αφετηρία για τη συγκρότηση ενός ενιαίου συνδικαλιστικού κινήματος ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ, μαχητικού και με προοπτική στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Κράτους, των κοινωνικών δομών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Από το κακό στο χειρότερο
ο Ελληνικός Πολιτισμός»  
 
Ο Σπύρος Σπυρίδων
Πρόεδρος του «Ομίλου 
Ερετών»
 
"Η ελληνική «πράσινη
κυβέρνηση» είναι πλέον και
με τη βούλα βεραμάν"

Γ. Τσιρίδης:
Βιβλία για ψυχαγωγία
  
 
 
 

Γεγονότα

«Μια φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά» 

«Μία φορά και έναν καιρό
στον Πειραιά»: 
Δεύτερος κύκλος εκπομπών

Η Ελληνική Ακτοφυλακή
ευχαριστεί την ΟΛΠ Α.Ε. 

"ΖΩΕΣ ΜΕΣΙΣΤΙΕΣ" 
της Ελένης Νίκα  

Δημήτρης Φάκος, Άκης
Τουρκογιώργης: Η συνεργασία
 της χρονιάς
 

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

Ναυτιλία

14 Απριλίου 2021, 19.07
24ωρη Πανελλαδική απεργία στα πλοία
Kήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας σε...
14 Απριλίου 2021, 18.57
ΟΛΠ: Δώρα για τα παιδιά ενόψει του Πάσχα
Σε συνέχεια της διανομής των...
13 Απριλίου 2021, 16.51
ΟΛΠ: Νέες Γερανογέφυρες…
Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή νέας...

Πειραιάς

13 Απριλίου 2021, 17.06
Ο Σπύρος Σπυρίδων Πρόεδρος του «Ομίλου Ερετών»
Την Κυριακή 11 Απριλίου 2021, στις...
13 Απριλίου 2021, 16.48
Blue Lab: Τα προγράμματα του 6ου κύκλου
Το Blue Lab, το Κέντρο Επιχειρηματικής...
12 Απριλίου 2021, 14.14
Πειραιάς: Παροχή βασικών ειδών διατροφής στους οικονομικά  αδύναμους
Ο Δήμος Πειραιά εν όψει του Πάσχα θα...