Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 00:07

Υ.Ε.Ν.: «Νέος οργανισμός από το παρελθόν…»

logoartc_fΟ Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σε ανακοίνωση του με αφορμή την παρουσίαση από τον Μ. Βαρβιτσιώτη του νέου οργανισμού του Υ.Ε.Ν. υπογραμμίζει: «Το ΥΝΑ χρειάζεται Οργανισμό μεταρρυθμιστικό και όχι απορρυθμιστικό.»   

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Πέμπτη 21/11/2013 ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου το νέο Οργανισμό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και επιχείρησε να θριαμβολογήσει για το δημιούργημα του.

Ταυτόχρονα επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις λέγοντας ότι στη διαμόρφωση του Οργανισμού υπάρχει συγκατάθεση των συνδικαλιστικών οργάνων για να λάβει άμεσα απάντηση από τους παρευρισκόμενους συναδέλφους από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.

Οι διαπιστώσεις μας δεν διαφέρουν από αυτές που έχουν αναφερθεί ήδη στην έκτακτη Γενική Συνέλευση και συγκεκριμένα, ο προτεινόμενος Οργανισμός:

Είναι ένα «κόψε – ράψε» του παλιού Οργανισμού, χωρίς διοικητικές καινοτομίες, χωρίς σύγχρονα πρότυπα δημόσιας διοίκησης, χωρίς ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού, χωρίς δημοσιονομικό όφελος

Αποτελεί προϊόν διαβούλευσης μεταξύ συντεχνιών με στόχο τη διατήρηση ισορροπιών και κεκτημένων σε βάρος τολμηρών και καινοτόμων προτάσεων, καθώς επίσης και επιλογών με προσωπικά κίνητρα που αναπαράγουν διοικητικές παθογένειες προηγούμενων οργανικών σχημάτων.

Παραβιάζει κατάφορα διατάξεις του Ν. 4150/13 σε ότι αφορά την ακτοπλοΐα, την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων, τη Ναυτική Εκπαίδευση και Εργασία, την Τεχνική Υπηρεσία.

Δεν προβλέπει οργανικές μονάδες για υπηρεσίες με σοβαρό αντικείμενο (πχ Υπηρεσία Υποστήριξης Ναυτικών και Τεχνική Υπηρεσία) ενώ ταυτόχρονα συγκροτεί την Υπηρεσία Μουσικής που θα λειτουργεί ως Διεύθυνση με δύο τμήματα.

Συνεχίζει το μικτό σχήμα του προσωπικού, με πολιτικούς υπαλλήλους σε Υπηρεσίες του Αρχηγείου του ΛΣ – ΕΛΑΚΤ χωρίς προοπτική εξέλιξης, καθώς και ένστολο προσωπικό υφιστάμενο σε υπηρεσίες που στελεχώνονται με αμιγώς πολιτικό προσωπικό.

Αυξομειώνει ανορθολογικά τις οργανικές μονάδες, γεγονός που παραπέμπει σε ιδιοτέλεια των εμπνευστών του και όχι σε ορθολογική ανάλυση των υπηρεσιακών αναγκών (πχ η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών για το διάστημα που έχει συμπεριληφθεί στη ΓΓΛΛΠΝΕ είχε τέσσερα τμήματα και με μεταφορά στο Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας αυτά έγιναν τρία).
Εντάσσει την Τεχνική Υπηρεσία, που είναι οριζόντια υποστηρικτική υπηρεσία στη ΓΓΛΛΠΝΕ σε αντίθεση με τις λοιπές υποστηρικτικές υπηρεσίες, όπως η διοίκηση προσωπικού και οικονομική υπηρεσία που υπάγονται στο Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας.

Στον Υπουργό μετά τη συνάντηση μας την 16/11/2013 έχουν κατατεθεί προτάσεις στην κατεύθυνση κατάρτισης ενός Οργανισμού για ένα σύγχρονο διοικητικό φορέα της ναυτιλίας χωρίς τα αποτυχημένα μοντέλα του παρελθόντος.

Το ΥΝΑ χρειάζεται Οργανισμό μεταρρυθμιστικό και όχι απορρυθμιστικό.


Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

Το φιάσκο της προανακριτικής
για Παπαγγελόπουλο 
 
Η Μαρία Ρεπούση για την
μήνυση του Γ. Λαγού 

Ομόφωνη στάση κατά του Mall  

Όταν η πόλη αντιστέκεται… 
 

Γεγονότα

Νέο Album Armagos -
The Lonely Piano

Παγκόσμια ημέρα των ζώων 

Διαγωνισμός Φωτογραφίας με
θέμα την ναυτιλία

podosfairiki_synerg.logo1
«Συνεργασία του
Πανεπιστημίου Frederick
με την Ένωση Ελλήνων
Ποινικολόγων και
Μαχόμενων Δικηγόρων»

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

11 Οκτωβρίου 2019, 01.19
Ανακοίνωση από το τμήμα Ναυτιλίας του...
09 Οκτωβρίου 2019, 17.53
Το φιάσκο της προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο
Τα «σημάδια» της χθεσινής ψηφοφορίας...
09 Οκτωβρίου 2019, 17.45
Η Μαρία Ρεπούση για την μήνυση του Γ. Λαγού
«Ο Γιάννης Λαγός, χρυσαυγίτης...

Ναυτιλία

11 Οκτωβρίου 2019, 01.14
 ΟΛΠ: Επενδύσεις  611,8 εκατ. ευρώ
Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει ότι εγκρίθηκαν από...
10 Οκτωβρίου 2019, 10.51
ΕΣΑΛ:Εξαιρείται μόνο το Car Terminal στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας
Ανακοίνωση του Υπ. Ναυτιλίας για τη...
09 Οκτωβρίου 2019, 17.24
«Όχι σε μεσοβέζικες λύσεις»
Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ναυπηγιών...

Πειραιάς

13 Οκτωβρίου 2019, 23.03
Κάποτε στον Πειραιά…
Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, ο...
13 Οκτωβρίου 2019, 19.18
33ος Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας Πειραιά
Εκκίνηση σήμερα το πρωί, στον 33ο...
13 Οκτωβρίου 2019, 19.15
«Μέγαλη επιτυχία για το Λιμάνι του Πειραιά»
Δήλωση του Νίκου Μπελαβίλα για την...