Τρίτη, 23 Απριλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2011 19:29

Σάλος από τις αποκαλύψεις για το έλειμμα του 2009

statistikiypiresia-1
"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό έβαλαν οι καταγγελίες μέλους του ΔΣ της Στατιστικής Αρχής ότι το έλλειμμα του 2009 "φούσκωσε" στο 15,4% καθ'υπόδειξιν του επικεφαλής της Eurostat με την ανοχή του προέδρου της Αρχής αλλά και του πρώην υπουργού Οικονομικών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην εφαρμογή των πλέον επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" η Ζωή Γεωργαντά μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο "καρατομήθηκε" από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαιτίας της κακής συνεργασίας με τον πρόεδρο της Αρχής, αναφέρει πως το έλλειμμα διογκώθηκε μετά απο πιέσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής και συνυπολογίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες δεκάδες ΔΕΚΟ, χωρίς να εξεταστεί εάν πληρούν τα σχετικά κριτήρια.
Η κ. Γεωργαντά τόνισε μιλώντας στο MEGA: "Επικοινώνησα και με τον κ. Ράτερμάχερ τον γενικό διευθυντή της Eurostat, ο οποίος σημειωτέον είναι στατιστικός επιστήμονας και θεώρησα ότι είναι πολύ καλό να τον ρωτήσω τι γίνεται εδω. Ο κ. Ράτερμάχερ, αυτό που μου είπε κοινώς είναι να κάτσω στα αυγά μου"
Όπως σημειώνει η καταγγέλλουσα, παρά τις συνεχείς οχλήσεις και τα υπομνήματα που έστελνε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ ακόμα και στη Βουλή, τόσο ο πρόεδρος της Αρχής, Α. Γεωργίου, όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντούσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε. Η Ζωή Γεωργαντά υποστηρίζει ότι στόχος ήταν να αναδειχθεί η χώρα μας ως "αδύναμος κρίκος" της Ευρωζώνης, κάνοντας λόγο για γερμανική κατοχή και προσθέτει: "Νομίζω ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου μπορούσε να αντιδράσει, αλλά δεν ήθελε να αντιδράσει...δεν ξέρω...τί δεν μπορούσε; Όλοι μπορούμε".
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απάντησε στις καταγγελίες λέγοντας: "Ας καταλάβουμε λοιπόν τη δεινή κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα, αντί να ψάχνουμε φθηνές και εύκολες συνωμοσιακού τύπου, δικαιολογίες για τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, που ζήσαμε και τις επιπτώσεις των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ. Όσο για τα λεγόμενα της κ. Γεωργαντά, μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, νομίζω πως η σοβαρότητά τους εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε, ότι βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή".
Οι καταγγελίες αυτές ανέδειξαν τη σκληρή κόντρα μεταξύ του προέδρου και των υπολοίπων μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, κόντρα που είχε ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2010, όταν ο πρόεδρος της Αρχής είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, φωτογραφίζοντας τον Αντιπρόεδρο της Αρχής για υποκλοπή της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας.
Μετά από προκαταρκτική εξέταση, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατά του αντιπροέδρου της Αρχής, ο οποίος κάνει λόγο για στοχοποίηση του.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε για το θέμα: "μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καταγγέλλει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος για το 2009. Ενώ, η Επιτροπή για την Αξιολόγηση των Δημοσιονομικών Στοιχείων, που συνέστησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμούσε, στην Έκθεσή της, πέρυσι το Φεβρουάριο, πολύ χαμηλότερο έλλειμμα για το 2009. Απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από την Κυβέρνηση. Επιβάλλεται η άμεση και ανεξάρτητη διερεύνηση των καταγγελιών."
Πηγή: Mega
"Φωτιά" στο πολιτικό σκηνικό έβαλαν οι καταγγελίες μέλους του ΔΣ της Στατιστικής Αρχής ότι το έλλειμμα του 2009 "φούσκωσε" στο 15,4% καθ'υπόδειξιν του επικεφαλής της Eurostat με την ανοχή του προέδρου της Αρχής αλλά και του πρώην υπουργού Οικονομικών, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην εφαρμογή των πλέον επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" η Ζωή Γεωργαντά μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, το οποίο "καρατομήθηκε" από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξαιτίας της κακής συνεργασίας με τον πρόεδρο της Αρχής, αναφέρει πως το έλλειμμα διογκώθηκε μετά απο πιέσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής και συνυπολογίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες δεκάδες ΔΕΚΟ, χωρίς να εξεταστεί εάν πληρούν τα σχετικά κριτήρια.

Η κ. Γεωργαντά τόνισε μιλώντας στο MEGA: "Επικοινώνησα και με τον κ. Ράτερμάχερ τον γενικό διευθυντή της Eurostat, ο οποίος σημειωτέον είναι στατιστικός επιστήμονας και θεώρησα ότι είναι πολύ καλό να τον ρωτήσω τι γίνεται εδω. Ο κ. Ράτερμάχερ, αυτό που μου είπε κοινώς είναι να κάτσω στα αυγά μου"Όπως σημειώνει η καταγγέλλουσα, παρά τις συνεχείς οχλήσεις και τα υπομνήματα που έστελνε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ ακόμα και στη Βουλή, τόσο ο πρόεδρος της Αρχής, Α. Γεωργίου, όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, απαντούσαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε.

Η Ζωή Γεωργαντά υποστηρίζει ότι στόχος ήταν να αναδειχθεί η χώρα μας ως "αδύναμος κρίκος" της Ευρωζώνης, κάνοντας λόγο για γερμανική κατοχή και προσθέτει: "Νομίζω ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου μπορούσε να αντιδράσει, αλλά δεν ήθελε να αντιδράσει...δεν ξέρω...τί δεν μπορούσε; Όλοι μπορούμε".Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου απάντησε στις καταγγελίες λέγοντας: "Ας καταλάβουμε λοιπόν τη δεινή κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα, αντί να ψάχνουμε φθηνές και εύκολες συνωμοσιακού τύπου, δικαιολογίες για τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, που ζήσαμε και τις επιπτώσεις των επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ.

Όσο για τα λεγόμενα της κ. Γεωργαντά, μέλους του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, νομίζω πως η σοβαρότητά τους εξαντλείται στη φράση που χρησιμοποίησε, ότι βρισκόμαστε υπό γερμανική κατοχή".Οι καταγγελίες αυτές ανέδειξαν τη σκληρή κόντρα μεταξύ του προέδρου και των υπολοίπων μελών του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, κόντρα που είχε ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2010, όταν ο πρόεδρος της Αρχής είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, φωτογραφίζοντας τον Αντιπρόεδρο της Αρχής για υποκλοπή της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας.

Μετά από προκαταρκτική εξέταση, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατά του αντιπροέδρου της Αρχής, ο οποίος κάνει λόγο για στοχοποίηση του.Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε για το θέμα: "μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καταγγέλλει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος για το 2009. Ενώ, η Επιτροπή για την Αξιολόγηση των Δημοσιονομικών Στοιχείων, που συνέστησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμούσε, στην Έκθεσή της, πέρυσι το Φεβρουάριο, πολύ χαμηλότερο έλλειμμα για το 2009. Απαιτούνται άμεσες εξηγήσεις από την Κυβέρνηση. Επιβάλλεται η άμεση και ανεξάρτητη διερεύνηση των καταγγελιών.

"Πηγή: Mega

 Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Ασπίδα προστασίας
της Αττικής…»
 
«Να οικοδομήσουμε έναν
κόσμο που μας χωράει όλους»

Άδειασμα Μητσοτάκη σε Πατούλη…

«Ακροδεξιά και συνυπεύθυνο
πολιτικό σύστημα»
 
 
 

Γεγονότα

Σημαντική διάκριση του σήματος
Bike Friendly Hotels 

18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED
YACHT SHOW 2019

Ο «Εθνικός Αστέρας»
έγραψε ιστορία…

podosfairiki_synerg.logo1
Βράβευση της Cruiseway για
τη διαδικτυακή της
πλατφόρμα κρατήσεων

«Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ»

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Απριλίου 2019, 00.33
Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΦ
Σήμερα Δευτέρα ώρα 7:00 μ.μ. θα γίνει η...
21 Απριλίου 2019, 22.00
«Να οικοδομήσουμε έναν κόσμο που μας χωράει όλους»
Συνέντευξη στην εφημερίδα Αυγή και...
20 Απριλίου 2019, 09.54
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Πειραιά
Το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα το...

Ναυτιλία

20 Απριλίου 2019, 18.34
 18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED YACHT SHOW 2019
Στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος...
18 Απριλίου 2019, 22.47
Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους εκπαιδευτικούς
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και...

Πειραιάς

22 Απριλίου 2019, 22.34
Σχόλιο για τη συνέντευξη του Γιάννη Μώραλη
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του...
22 Απριλίου 2019, 21.52
Όχι στην επέκταση του Λιμανιού
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:   Με μία δυναμική...
22 Απριλίου 2019, 21.44
Παραλαβή Διατακτικής τροφίμων για το Πάσχα
Η παραλαβή  διατακτικής τροφίμων για το...