Τρίτη, 23 Απριλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2011 22:17

Υψηλοί δείκτες για την κρουαζιέρα.

krouazieroploio-1
Σταθερά και το δίμηνο του καλοκαιριού η διακίνηση των πλοίων και επιβατών κρουαζιέρας συνέχισε τους υψηλούς θετικούς της δείκτες, δικαιώνοντας τις προβλέψεις και τον χαρακτηρισμό της διοίκησης του Ο.Λ.Π. Α.Ε. για το 2011 ως «έτος κρουαζιέρας».
Με βάση τα στοιχεία του 8μήνου (Ιανουάριος-Αύγουστος 2011) οι επιβάτες κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά ανήλθαν σε 1.611.429 (αύξηση 28,6%) εκ των οποίων οι transit επιβάτες σε 1.309.681 (αύξηση 37,5%) έναντι του 2010.
Με κύριο στόχο την προσέλκυση αυτοκινήτων διακίνησης μέσω του νέου τερματικού σταθμού στο Ικόνιο Κερατσινίου (νέο car terminal), το 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2011, ο αριθμός transhipment αυτοκινήτων αυξήθηκε σε 218.112 έναντι 174.570 του 2010 (αύξηση 25%).
Αντιθέτως η διακίνηση εγχωρίου αυτοκινήτου, λόγω της κρίσης στην αγορά αυτοκινήτου, μειώθηκε κατά 45%.
Με την αναχώρηση και του τελευταίου ανενεργού πλοίου (Ροδάνθη) από την Ακτή Μιαούλη στο Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά, απελευθερώθηκε πλήρως ο λιμενικός χώρος από επικίνδυνα και ανενεργά πλοία, τα οποία επί χρόνια πλην άλλων, παρεμπόδιζαν την ανάπτυξη νέων έργων στην περιοχή αυτή.
Όπως είναι γνωστό με αποφάσεις της Διοίκησης του Ο.Λ.Π. Α.Ε. το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής αυτής(Άγιος Νικόλαος, Ακτή Μιαούλη) θα μετατραπεί σε ζώνη κρουαζιέρας. Ήδη τα σχεδιαζόμενα έργα προϋπολογισμού 7 εκ. Ευρώ έχουν εγκριθεί και από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται η έναρξη των εργασιών να ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, ώστε να παραδοθούν στις αρχές Μαΐου, πριν την έναρξη της νέας περιόδου κρουαζιέρας. Ταυτόχρονα μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται η εφαρμογή όλων των αναπτυξιακών έργων της περιοχής (ανακατασκευή “Παγόδας’’ και μετατροπής της σε Ξενοδοχείο 5*, απελευθέρωση χώρων από παλαιά κτίσματα, νέο διεθνή σταθμό διέλευσης κρουαζιέρας, νέες θέσεις στάθμευσης) ,ώστε να αναβαθμισθεί πλήρως και η περιοχή αυτή του Πειραιά.
Παραδόθηκε και η τελευταία αναγκαία μελέτη για τις ενοποιημένες συγκοινωνιακές ρυθμίσεις της περιοχής της Ακτής Ξαβερίου-ΟΛΠ, μελέτη η οποία είχε συμπεριληφθεί στην τελική Απόφαση της ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων) για  το έργο κατασκευής του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου στην Ακτή Λέοντος (Παλατάκι) του Πειραιά, καθώς και για την επέκταση του λιμένος κρουαζιέρας.
Ήδη και η μελέτη αυτή αποστέλλεται στο ΥΠΕΚΑ για την έκδοση της συμπληρωματικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των έργων στο τέλος του 2011.
Σταθερά και το δίμηνο του καλοκαιριού η διακίνηση των πλοίων και επιβατών κρουαζιέρας συνέχισε τους υψηλούς θετικούς της δείκτες, δικαιώνοντας τις προβλέψεις και τον χαρακτηρισμό της διοίκησης του Ο.Λ.Π. Α.Ε. για το 2011 ως «έτος κρουαζιέρας». 

 Με βάση τα στοιχεία του 8μήνου (Ιανουάριος-Αύγουστος 2011) οι επιβάτες κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά ανήλθαν σε 1.611.429 (αύξηση 28,6%) εκ των οποίων οι transit επιβάτες σε 1.309.681 (αύξηση 37,5%) έναντι του 2010. Με κύριο στόχο την προσέλκυση αυτοκινήτων διακίνησης μέσω του νέου τερματικού σταθμού στο Ικόνιο Κερατσινίου (νέο car terminal), το 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2011, ο αριθμός transhipment αυτοκινήτων αυξήθηκε σε 218.112 έναντι 174.570 του 2010 (αύξηση 25%).

Αντιθέτως η διακίνηση εγχωρίου αυτοκινήτου, λόγω της κρίσης στην αγορά αυτοκινήτου, μειώθηκε κατά 45%. Με την αναχώρηση και του τελευταίου ανενεργού πλοίου (Ροδάνθη) από την Ακτή Μιαούλη στο Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά, απελευθερώθηκε πλήρως ο λιμενικός χώρος από επικίνδυνα και ανενεργά πλοία, τα οποία επί χρόνια πλην άλλων, παρεμπόδιζαν την ανάπτυξη νέων έργων στην περιοχή αυτή. Όπως είναι γνωστό με αποφάσεις της Διοίκησης του Ο.Λ.Π. Α.Ε. το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής αυτής(Άγιος Νικόλαος, Ακτή Μιαούλη) θα μετατραπεί σε ζώνη κρουαζιέρας.

Ήδη τα σχεδιαζόμενα έργα προϋπολογισμού 7 εκ. Ευρώ έχουν εγκριθεί και από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται η έναρξη των εργασιών να ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, ώστε να παραδοθούν στις αρχές Μαΐου, πριν την έναρξη της νέας περιόδου κρουαζιέρας.

Παραδόθηκε και η τελευταία αναγκαία μελέτη για τις ενοποιημένες συγκοινωνιακές ρυθμίσεις της περιοχής της Ακτής Ξαβερίου-ΟΛΠ, μελέτη η οποία είχε συμπεριληφθεί στην τελική Απόφαση της ΕΣΑΛ (Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων) για  το έργο κατασκευής του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου στην Ακτή Λέοντος (Παλατάκι) του Πειραιά, καθώς και για την επέκταση του λιμένος κρουαζιέρας.Ήδη και η μελέτη αυτή αποστέλλεται στο ΥΠΕΚΑ για την έκδοση της συμπληρωματικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των έργων στο τέλος του 2011.

 Νεότερες ειδήσεις:
Πρόσφατες ειδήσεις:

Πρόσωπα

«Ασπίδα προστασίας
της Αττικής…»
 
«Να οικοδομήσουμε έναν
κόσμο που μας χωράει όλους»

Άδειασμα Μητσοτάκη σε Πατούλη…

«Ακροδεξιά και συνυπεύθυνο
πολιτικό σύστημα»
 
 
 

Γεγονότα

Σημαντική διάκριση του σήματος
Bike Friendly Hotels 

18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED
YACHT SHOW 2019

Ο «Εθνικός Αστέρας»
έγραψε ιστορία…

podosfairiki_synerg.logo1
Βράβευση της Cruiseway για
τη διαδικτυακή της
πλατφόρμα κρατήσεων

«Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ»

cruise bunner

To view this Flash you need Javascript on your browser and updated version of flash player.

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

22 Απριλίου 2019, 00.33
Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΕΦ
Σήμερα Δευτέρα ώρα 7:00 μ.μ. θα γίνει η...
21 Απριλίου 2019, 22.00
«Να οικοδομήσουμε έναν κόσμο που μας χωράει όλους»
Συνέντευξη στην εφημερίδα Αυγή και...
20 Απριλίου 2019, 09.54
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Πειραιά
Το ΚΚΕ έδωσε στη δημοσιότητα το...

Ναυτιλία

20 Απριλίου 2019, 18.34
 18η ΕΚΘΕΣΗΣ EAST MED YACHT SHOW 2019
Στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος...
18 Απριλίου 2019, 22.47
Έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τους εκπαιδευτικούς
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και...

Πειραιάς

22 Απριλίου 2019, 22.34
Σχόλιο για τη συνέντευξη του Γιάννη Μώραλη
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του...
22 Απριλίου 2019, 21.52
Όχι στην επέκταση του Λιμανιού
Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ:   Με μία δυναμική...
22 Απριλίου 2019, 21.44
Παραλαβή Διατακτικής τροφίμων για το Πάσχα
Η παραλαβή  διατακτικής τροφίμων για το...