Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2019

Larger Font Smaller Font PDFΕκτύπωσηE-mail

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 18:35

Απάντηση της Αντιπεριφέρειας Νήσων στο Δήμαρχο Πόρου

logoartc_f
«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και άρση των ψευδών εντυπώσεων, διευκρινίζονται τα κάτωθι:
 
1) Η δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης του λιμανιού έγινε στις 6/6/2017.
 
2) Το εργολαβικό συμφωνητικό με την αρχική ανάδοχο εταιρεία ΟΔΕΥΣΗ ΑΕ υπεγράφη στις 27-03-2018, με την συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου να είναι δώδεκα (12) μήνες.
 
3) Η υποκατάσταση του αρχικού αναδόχου από την εταιρεία ΖΙΤΑΚΑΤ ΑΤΕΒΕ εγκρίθηκε την 01-11-2018 από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΕ Πειραιώς και Νήσων, για το σύνολο της σύμβασης του έργου, δεδομένου ότι ο αρχικός ανάδοχος δεν είχε εκτελέσει καμία εργασία λόγω δήλωσης αδυναμίας.
 
Η Περιφέρεια Αττικής χορήγησε 6μηνη παράταση ‒ως όφειλε‒ κατόπιν αιτήσεως του νυν αναδόχου, για την ολοκλήρωση των εργασιών του έργου, ήτοι μέχρι την 27η-09-2019, δεδομένου ότι υπήρξε καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών (12ος/2018) λόγω της υποκατάστασης. Το έργο εκτελείται κανονικά και αδιαλείπτως και στόχος μας είναι οι εργασίες να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαΐου 2019. 
 
Επαναλαμβάνουμε ότι η συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 12 μήνες…Πώς λοιπόν ο νυν ανάδοχος θα ολοκλήρωνε τις εργασίες του μέχρι τις 27η-03-2019 βάσει της αρχικής σύμβασης, ήτοι 4 μήνες αφότου ανέλαβε;;; Είναι ανέφικτο! Δεδομένου ότι υπήρχαν και τεχνικά προβλήματα λόγω ελλείψεων της γεωτεχνικής μελέτης, η οποία συμπληρώθηκε στις αρχές του θέρους του 2018. Τονίζουμε δε εδώ ότι στον νυν ανάδοχο δόθηκε στην ουσία μικρότερη προθεσμία περαίωσης του έργου από αυτήν που προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση. 
 
Οι ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ χαρακτηρισμοί κατά της Περιφέρειας Αττικής, μήπως έχουν σκοπό την παραπλάνηση των πολιτών προκειμένου να κερδηθούν προεκλογικά οι εντυπώσεις «σπέρνοντας» τον πανικό στην κοινωνία του Πόρου;;;;;
 
Παρακαλείται, λοιπόν, ο Δήμαρχος Πόρου ενόψει της προεκλογικής περιόδου να μην χρησιμοποιεί ανακριβή στοιχεία και παραπληροφορεί έτσι τους πολίτες του νησιού προβάλλοντας το (δήθεν) αυξημένο ενδιαφέρον του. 
 
Το ενδιαφέρον του Ποριώτη Αντιπεριφερειάρχη είναι δεδομένο για το συγκεκριμένο αλλά και για όλα τα υπόλοιπα υπό εκτέλεση έργα και δεν υπάρχει από την υπηρεσία καμία παράνομη ή μη προβλεπόμενη διαδικασία. Εξάλλου, ο Δήμος και κυρίως ο Δήμαρχος Πόρου θα έπρεπε να εκφράζει “με λόγια και πράξεις” τις ευχαριστίες του προς την Περιφέρεια Αττικής που έχει με γενναίες αποφάσεις της χρηματοδοτήσει και εκτελεί έργα στην περιοχή του Δ. Πόρου συνολικού προϋπολογισμού  6.000.000€!
 
Γι’ αυτό, ο Δήμαρχος Πόρου παρακαλείται πριν προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, να ενημερώνεται αρμοδίως και να μην προκαταλαμβάνει την κοινή γνώμη με τις απόψεις του εμφανίζοντας τες ως θέσφατο. Όλα τα πράγματα έχουν τα όριά τους και ο Δήμαρχος στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει υπερβεί τα εσκαμμένα. Η υπομονή, η ανοχή, η ευγένεια και ο κώδικας καλής συμπεριφοράς δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.»
 

Πρόσωπα

«Απόφαση- σταθμός για την
προστασία του θαλασσίου
περιβάλλοντος» 
 
Eπιστολή πατέρα Κατσούλη
στον Αυγενάκη 

Ευχαριστήρια επιστολή
του Π. Χατζηπέρου

"Ο κύβος ερρίφθη ..."

Γεγονότα

Κομβικός ο ρόλος της
“ASPROFOS Engineering” …

Σημαντική διάκριση για τη
Celestyal Cruises

«Water Sports Certified
Quality» 

podosfairiki_synerg.logo1
Επίσημη επίσκεψη στον ΟΛΠ…

Η Blue Circle Engineering
Ltd στην οικογένεια του
Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

elpe

Πρωτοσέλιδα

Πολιτική

14 Ιουλίου 2019, 10.53
Αντιφασιστική συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού
Ανακοίνωση της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια...
14 Ιουλίου 2019, 10.21
Προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους …
Αποχωρούν Λαγός και Κούζηλος, υπό...
13 Ιουλίου 2019, 10.47
Οι Ξένοι Ανταποκριτές καταγγέλλουν Βουλευτή της ΝΔ
Σε ένα παραλήρημα του, ο πρώην...

Ναυτιλία

10 Ιουλίου 2019, 14.53
«Σημαντικά αποτελέσματα στο χώρο της Ναυτιλίας»
Δήλωση παραίτησης από τη θέση του...
09 Ιουλίου 2019, 19.25
Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπ.  Ναυτιλίας
Τελετή παράδοσης – παραλαβής του...

Πειραιάς

13 Ιουλίου 2019, 10.57
Πρόσβαση για άτομα με αναπηρία στα Βοτσαλάκια
Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε το σύστημα...
12 Ιουλίου 2019, 17.26
Οι Δικηγόροι του Πειραιά κατά της «Ελληνικής Λύσης»
Ανακοίνωση του Δικηγορικού...
11 Ιουλίου 2019, 16.16
Μέτρα Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια
Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη...